Prajitura cu morcov

de raluca95 in Dulciuri, 22 Apr 2015 | 3107 vizualizari

 

De mult am vrut sa incerc si eu sa fac o prajitura cu morcov si azi am reusit in sfarsit :))

 

INGREDIENTE

  • 250 g morcov (4 morcovi aproximativ) dat pe razatoarea mica
  • 160 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 oua
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 140 g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • 60 g nuca tocata marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov:

Amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase apoi adaugam uleiul si amestecam pana cand obtinem o compzitie omogena.

Intr-un bol amestecam morcovii dati pe razatoare, faina,nuca si praful de copt, le adaugam peste galbenusuri si amestecam bine.

Separat batem albusurile cu praful de sare si adaugam compozitia de mai devreme amestecand cu o spatula de sus in jos in asa fel incat compozitia sa ramana aerata.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit cea de cozonac, care e destul de mare) si dam la 180 de grade pana cand nu trece proba scobitorii.

Dupa ce se raceste o pudram cu zahar pudra, o taiem si o servim alaturi de un ceai fierbinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu morcov (de post)